17 Ιαν 2017

Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος στην Τανάγρα Βοιωτίας.


Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα έγινε την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 στην Ταναγρα Βοιωτίας ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός επί της εορτής του Αγίου Αντωνίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου. 

Παρά το κρύο και την βροχή, πλήθος πιστών οδήγησαν τα βήματα τους στον ιερό ναό για να εορτάσουν τη μνήμη του Αγίου Αντωνίου. 
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.Γεώργιος όπου αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Αντωνίου αλλά και στη ζωή του ορθοδόξου πιστού στις μέρες μας. 
Χαρακτηριστικά είπε

 " να μην κατακρίνουμε συνεχώς τους άλλους διότι φέρουμε και εμείς οι ίδιοι ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχουμε φτάσει. Επομένως ο καθένας μας να σκεφτεί σε τι έχει φταίξει και να αλλάξει ώστε η κοινωνία που ζούμε να αλλάξει και αυτή προς το καλύτερο
Τέλος είπε " να μην το βάζουμε κάτω όσες δυσκολίες κι αν έχουμε και να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά και να προσπαθήσουμε  για ένα καλύτερο αύριο". 
Στον αρχιερατικό εσπερινό παραβρέθηκαν όλες οι αρχές του τόπου μας, ο Δήμαρχος Τανάγρας , η Αντιδήμαρχος , πολλοί Δημοτικοί σύμβουλοι και ο Διοικητής της 114 Π>Μ..
 Τέλος στον αρχιερατικό εσπερινό ήταν πολλοί κληρικοί της Μητροπόλεως μας από τα γύρο χωριά.