15 Αυγ 2020

Το Πάσχα του καλοκαιριού στη Λιατανιώτισσα 2020

Ως δώρον ουράνιον τη ευδοκία τη ση, η κώμις εκτίσατο η του Αγίου Θωμά την θείαν Εικόνα σου...

🇬🇷 Χρόνια Πολλά σε όλους τους εορταζόμενους την Παναγία μας
🇬🇷 Χρόνια Πολλά και ευλογημένα στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας που δίνουν αγώνα δίκαιο τις μέρες αυτές. 

Στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου περιλαμβάνει κατά πρώτο λόγο το θάνατο και την ταφή της Παναγίας και κατά δεύτερο την ανάσταση και τη μετάστασή της στους ουρανούς.

Εν τη γεννήσει την παρθενίαν εφύλαξας· εν τη κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλειπες Θεοτόκε. Μετέστης προς την ζωήν, μήτηρ υπάρχουσα της ζωής· και ταις πρεσβείαις ταις σαίς λυτρουμένη εκ θανάτου τας ψυχάς ημών.

Δεκαπένταυγουστος και πάλι. Μια μέρα λύπης που ποτέ άλλοτε δεν μας είχε γεμίσει με τόση χαρά. Η γλυκιά μας Παναγία εκοιμήθει. Τρεις μέρες πριν την είχε επισκεφτεί Άγγελoς Κυρίου & της ανήγγειλε ότι θα πήγαινε κοντά στον αγαπημένο της Υιό, κοντά στον Θεό.
Ως εκ θαύματος την είδηση της επικείμενης κοίμησης την μαθαίνουν όλοι οι Μαθητές του Κυρίου και ας ήταν σκορπισμένοι στα πέρατα της γής. Με θαυματουργό τρόπο μαζεύονται στον κήπο της Γεσθημανής και συναντούν την Παναγία μας να ετοιμάζεται για την Κοίμησή της.
Η Μεγάλη Ώρα φθάνει και αφού οι Μαθητές έχουν πάρει την ευχή Της έρχεται υπέρλαμπρος ο Κύριος και Θεός Της, ο Υιός της Παρθένου Χριστός και παραλαμβάνει την ψυχή της Παναχράντου Θεοτόκου.
Η Παναγία μας μπορεί να φεύγει από αυτόν τον κόσμο αλλά υπόσχεται να είναι το σκαλοπάτι για να φτάνουν οι εκκλήσεις μας στον Υιό Της. Θα είναι αυτή που θα μεσολαβεί τα αιτήματά μας στον Χριστό και θα τον παρακαλεί να τα ικανοποιήσει. Είναι Αυτή που θα σταθεί παρηγορία μας, βοήθειά μας, προστασία μας.
Θα είναι πάντα κοντά μας να τρέχει μαζί με εμάς και να μας οδηγεί.
Παρόλο που η Παναγία μας κοιμήθηκε και κανονικά θα έπρεπε να λυπόμαστε. εμείς χαιρόμαστε επειδή είναι ο άνθρωπός μας, το μέσο μας στον Κύριο και Θεό μας και η μέρα Κοίμησή Της είναι μέρα χαράς.

στιγμές από ττον εσπερινο και την πρωινή Λειτουργία