26 Μαΐ 2024

Η "Εις πρεσβύτερον" χειροτονία του π. Ιερωνύμου Μανωλοπούλου.

Το Σάββατο 25 Μαΐου, εορτή των Βοιωτών Αγίων,στον ομώνυμο προσκυνηματικό ναό στον Ελεώνα Θηβών τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου πλαισιούμενου από πολλούς ιερείς και πολυπληθές εκκλησίασμα. Κατά τη διάρκεια της Θ.Λειτουργίας τελέστηκε η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Ιερωνύμου Μανωλόπουλου, υιού του Εφημερίου του Αγίου Θωμά και Αρχιερατικού Επιτρόπου των Αρχιερ. Περιφερειών Αγίου Θωμά και Τανάγρας π. Γεωργίου Μανωλόπουλου. 
 Απευθυνόμενος στον π. Ιερώνυμο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην παρουσία του ιερέα στην κοινωνία, στη χριστιανική ιερωσύνη και στις προυποθέσεις για τη συμμετοχή στην ιερωσύνη των πιστών. Επίσης, αναφέρθηκε στην αγάπη και ενότητα που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των μελών της Εκκλησίας, κληρικών και λαϊκών και με τον Επίσκοπο που είναι η ορατή παρουσία του Χριστού και η αναφορά μας, και τόνισε ότι ο Χριστός θα είναι πάντα μαζί μας και είναι το Α και το Ω της ιστορίας. Και ευχήθηκε στον π. Ιερώνυμο καλή και ευλογημένη ιερατική διακονία. 
 Ο π. Ιερώνυμος εξέφρασε το σεβασμό του και τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, τον πνευματικό και τον βιολογικό του πατέρα, την οικογένειά του και όλους όσοι του έχουν σταθεί στη ζωή του, ζητώντας τις προσευχές όλων να καταστεί άξιος λειτουργός των μυστηρίων του Θεού. 
 Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο νέος Πρεσβύτερος μοίρασε το αντίδωρο και δέχτηκε τις ευχές των πιστών. 
 Στη Θ. Λειτουργία έψαλε χορός ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου κ. Γεωργίου Στέρπη.