4 Ιαν 2016

επικίνδυνη οργάνωση στην πόρτα μας


Εάν ένα μικρό παιδάκι αρρωστήσει και είναι ανάγκη να εγχειρισθεί και οι επιστήμονες γιατροί ζητούν έστω μια φιάλη αίματος για να μη πεθάνει το παιδάκι, τότε οι μάρτυρες του Ιεχωβά αρνούνται με πείσμα τη μετάγγιση.
Και το ακόμη χειρότερο, όταν οι γιατροί επιστήμονες, πιστοί στον όρκο τους, σώζουν το παιδί παρά την άρνηση των γονέων, κάνοντας μετάγγιση, οι γονείς μάρτυρες του Ιεχωβά, μηνύουν τους γιατρούς στα δικαστήρια, επιμένοντας, ότι αυτό το απαγορεύει η Αγία Γραφή.

Κι όταν τους ρωτάς που το γράφει αυτό η Αγ. Γραφή, αναφέρουν ένα χωρίο από το βιβλίο του Λευιτικού της Παλαιάς Διαθήκης, όπου εκεί ο Θεός, από τα παλιά τα χρόνια, απαγορεύει στους ανθρώπους να τρώνε και να πίνουν αίμα ζώων, αλλά όταν σφάζουν ένα ζώο, να χύνεται το πρώτα το αίμα του και μετά να το μαγειρεύουν (βλ. Λευιτ. 17, 10-14 και Πράξεις 15, 28-29), και πολύ περισσότερο απαγορεύει να πίνουν ανθρώπινο αίμα.

Αυτό απαγορεύει ο Θεός, δεν γίνεται λόγος για ιατρική μετάγγιση. Άλλωστε το έτος 1300 περίπου π.Χ. που γράφτηκε το Λευιτικό δεν είχε ανακαλυφθεί η επιστημονική ιατρική μετάγγιση αίματος, υπήρχε μόνο η φυσιολογική. Δηλ. όταν ένα παιδάκι είναι έμβρυο μέσα στην κοιλιά της μαμάς του, μεταγγίζεται αίμα μέσω του ομφάλιου λώρου από την μητέρα στο παιδί.
Αγαπητοί, όσοι διαβάζετε αυτό το φυλλάδιο, να είστε περισσότερο από σίγουροι και βέβαιοι, πως οι λεγόμενοι μάρτυρες του Ιεχωβά, όπως διαστρεβλώνουν τα παραπάνω αναφερόμενα χωρία της Αγ. Γραφής, κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο παρερμηνεύουν και ολόκληρη της Αγ. Γραφή.

Έτσι αρνούνται ότι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός είναι Θεός αληθινός ίσος με τον Θεό Πατέρα και το Άγιον Πνεύμα, αρνούνται την αειπαρθενία της Θεοτόκου Μαρίας, αρνούνται τον Σταυρό, τους Αγίους, ολόκληρη την εκκλησία με τα ιερά μυστήρια, αρνούνται τα πάντα όλα όσα έχει η Ορθόδοξη Πίστη και το παράδοξο είναι, ότι λένε, πως όλες αυτές τις αρνήσεις τις γράφει η Αγία Γραφή, που είναι το ανώτερο και αγιώτερο βιβλίο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Τώρα τελευταία, τον Αύγουστο 2015, ένα από τα κορυφαία στελέχη της οργάνωσης των μαρτύρων του Ιεχωβά της Αυστραλίας, ο Paul Grundy, έφυγε από την οργάνωση και καταγγέλλει: Έφυγα από τους μάρτυρες του Ιεχωβά όταν ο Αρμαγεδών, το τέλος του κόσμου, δεν ήρθε!
Ο Πωλ μεγάλωσε σαν μάρτυρας του Ιεχωβά σε μια οικογένεια στο hobart της Αυστραλίας. Μεγάλωσε νομίζοντας, ότι δεν θα πεθάνει ποτέ. Επίσης πίστευε ότι δεν θα προλάβαινε να ολοκληρώσει το σχολείο πριν τον Αρμαγεδώνα. Αλλά και το σχολείο τελείωσε και στο πανεπιστήμιο πήγε.
Από τότε άρχισε να αμφισβητεί την αίρεση, που είχε επηρεάσει όλη του τη ζωή. Μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο πήγε στο Bethel στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Σκοπιά, για να ενταχθεί στην εταιρεία γνωστή ως Watchtower Bible and Tract Society of New York Inc. Εκεί άρχισε να διαιρωτάται για κάποια συμβαίνοντα και αντιλήφθηκε, ότι η Σκοπιά δεν μπορούσε να εκφράζει την αλήθεια του Θεού στη γη. Έτσι, αποφάσισε να εγκαταλείψει τους μάρτυρες του Ιεχωβά.
Όταν έγινε αυτό, ο Πωλ εξοστρακίστηκε πλήρως από την οικογένειά του και όλους τους γνωστούς του. Η ζωή του πλέον ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Έπαθε μετατραυματικό σοκ, έχασε τη δουλειά του και χρειάστηκε θεραπεία. Σήμερα βλέποντας τα πράγματα από μακριά και αντικειμενικά μπορεί να μιλήσει για τις εμπειρίες του, (βλ. Τα sites www.abc.net.au/local/storeies/2015/08/4297/526.htm ή ppu.org.cy ή aktines). Έτσι ο Πωλ απαλλάχθηκε από τα δεσμά της καλοστημένης αυτής οικονομικής οργάνωσης με θρησκευτικό προσωπείο.

Τι γίνεται όμως με τους άλλους οπαδούς της οργάνωσης και ιδιαίτερα με τους Έλληνες οπαδούς της; Γιατί δεν συγκινούνται από τις συνεχείς διαψεύσεις των ψευδοπροφητειών της; Δεν γνωρίζουν ότι οι μάρτυρες του Ιεχωβά είχαν προφητεύσει, ότι η δευτέρα παρουσία του Χριστού θα γίνει το έτος 1914; Και όταν αποδείχθηκαν ψευδοπροφήτες, αφού δεν έγινε, δικαιολογήθηκαν λέγοντας, ότι η δευτέρα παρουσία έγινε αόρατα. Αργότερα ήρθε νέο φως από την οργάνωση και ανακοίνωσαν, ότι ο Αρμαγεδών, δηλ. Το τέλος του κόσμου θα γίνει τον μήνα Οκτώβριο του έτους 1975. Οι οπαδοί μάρτυρες κάνοντας και πάλι υπακοή στους αρχηγούς και στο νέο φως, σταμάτησαν την φυσιολογική ροή της ζωής – να εργάζονται, να παντρεύονται, να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο κ.α. - αφού μετά το τέλος του κόσμου δεν θα τους ήταν απαραίτητα. Όμως το τέλος του κόσμου δεν ήρθε.
Γιατί όμως οι σημερινοί μάρτυρες του Ιεχωβά δεν ερευνούν; Γιατί δεν ψάχνουν τα παλαιότερα τεύχη των περιοδικών Σκοπιά και Ξύπνα καθώς και τα βιβλία τους, για να δουν τις αντιφάσεις και τα ψέματα της οργάνωσης; Γιατί;
Εσύ θα δεχόσουν να γίνεις μέλος μιας αίρεσης που δεν θα είχες ανάγκη από μετάγγιση αίματος, να υποστηρίζει, ότι είναι προτιμότερο να χάσεις τη ζωή σου παρά να κάνεις μετάγγιση;
Κάτι τέτοιο δεν το λέει η Αγ. Γραφή.