21 Μαρ 2020

Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Αύριο Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσκυνήσεως ο ναός της ενορίας μας θα είναι ανοικτός από 7:30 π.μ. έως 9:00 π.μ. για κατά μόνας προσευχή, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της πολιτείας. 
Ο σταυρός που τοποθετήσαμε στο κέντρο του ναού μας να μας ενδυναμώνει προκειμένου να εξέλθουμε υγιείς "ψυχή τε και σώματι" και από αυτή τη δοκιμασία. Καλό υπόλοιπο σαρακοστής. 


 Ο Σταυρός του Χριστού, εκτός από θείο σύμβολο της Εκκλησίας μας, έχει και ηθική σημασία για τον κάθε πιστό. Όπως ο Κύριος έφερε το δικό Του Σταυρό στο Γολγοθά, φορτωμένος τις ανομίες ολοκλήρου του ανθρωπίνου γένους, έτσι και ο πιστός του Χριστού, φέρει τον προσωπικό του σταυρό, τον αγώνα για σωτηρία και τελείωση. Ο δρόμος για τη σωτηρία είναι πραγματικός Γολγοθάς και απαιτεί αυταπάρνηση σε όσους τον ανεβαίνουν. Το βεβαίωσε ο Κύριος: « όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν , απαρνησάσθω ευατόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθήτω μοι » (Μαρκ.8,34). Το Τριώδιο δεν είναι μόνο σταυρική πορεία, αλλά και νοητή σταύρωση των παθών μας.